Nieuws

PoE hee, BEDRIJVEN KUNNEN EIGENLIJK NIET MEER ZONDER!

3-4-2018
In een modern gebouw is power over ethernet (PoE) niet meer weg te denken. Toepassingen zoals camera’s, wifi access points en telefoontoestellen worden al jaren gevoed vanuit de data-aansluitpunten in plaats van via 230V adapters. Tot nu toe waren er twee standaarden:

- PoE IEEE802.3af (15,4W)
- PoE+ IEEE802.3at (30W).

Waarvan de 2e standaard onder anderen wordt toegepast bij PTZ camera’s die extra vermogen nodig hebben bij het besturen van de camera.

Voordelen van PoE zijn:

- Stroomvoorziening, beheer, monitoring en gegevensuitwissing naar aangesloten apparatuur
- Geen elektrotechnische laagspanningskennis nodig voor ontwerp en aanleg
- Geen noodzaak batterijen en/of 230V aansluitingen
- Energiebesparing

Met het toevoegen van steeds meer intelligentie in gebouwen ontstaat ook steeds meer de behoefte om zowel hogere vermogens (tot 100 Watt) en hele lage vermogens te kunnen voeden vanuit de data-aansluitpunten. Denk bij hogere vermogens aan LED armaturen, displays, HVAC, oproepsystemen, kassa-systemen, audio/video vergaderapparatuur, desktops en toegangscontrole.

Om deze technische markttrends te kunnen ondersteunen worden er twee nieuwe standaarden ingevoerd:

1. IEEE802.3bt (4PPoE) - wordt tweede helft van 2018 verwacht,
2. IEEE802.3bu (1 Pair Remote Powering) - staat medio 2019 op de planning voor ratificatie.

Waar moet je bij het ontwerpen van de infrastructuur rekening mee houden?  4PPoE beschrijft een oplossing met een vermogen van ca. 90 Watt die over alle vier de paren van de data-kabel wordt gedistribueerd. Door gebruik te maken van vier paren in plaats van de gebruikelijke twee, worden de warmte-verliezen gehalveerd. Dit heeft ook invloed op de categorie van je bekabeling. Bij het ontwerpen van de infrastructuur dient rekening te worden gehouden met kabelbundels, kabellengte, gootcapaciteit, administratie, switchcapaciteit, type patch- en aansluitsnoeren, etc.

CommScope heeft reeds zijn design- en installatie-richtlijnen gepubliceerd om voorbereid te zijn op een shielded en unshielded infrastructuur die de nieuwe 4PPoE standaard volledig ondersteund. Deze infrastructuur kan worden gecertificeerd over een levensduur van 25 jaar.

Vraag uw Conecto contactpersoon om u te helpen bij het uitwerken van de juiste infrastructuur. De 1 pair Remote Powering standaard wordt zoals gezegd in 2019 verwacht. De draft versie moet medio 2018 gereed zijn.

Deze standaard beschrijft een systeem waarbij power wordt gedistribueerd over één paar met verschillende classes met auto-negotiation afhankelijk van het gevraagde vermogen. Wellicht dat dit toegepast kan gaan worden voor Internet of Things (IoT) applicaties in gebouwen, waarbij sensors gevoed kunnen worden voor monitoring van temperatuur, vocht, licht, CO2, beweging, etc., etc.

Nadere informatie hierover volgt zodra de standaard concreet wordt.

Bron: Anixter / Commscope

news_afbeelding

INNOVATIEVE KOELING VOOR DATACENTRA - DE COOLTOP

14-4-2017
Enige tijd heeft Conteg haar inrow koeloplossingen op de markt geïntroduceerd. Het concept van de inrow koelmachine bleek een succes. In de periode daarna is gefocust op het perfectioneren van dit systeem. De doelstelling was duidelijk, de ontwikkeling van een koelsysteem, dat geen ruimte in beslag neemt en zo min mogelijk energie verbruikt. Hetgeen dat volgde was de CoolTop. Er is voor deze naam gekozen omdat het typisch geplaatst wordt boven de IT-kast en de toevoer van koellucht van bovenaf mogelijk maakt.

Een belangrijk element zijn de axiale ventilatoren aangedreven door geïntegreerde EC-motoren. Deze worden vervaardigd in twee vermogensmaten en wel met twee of drie ventilatoren. Het kleinere type heeft een koelcapaciteit van ca. 38 kW, het grotere type ca. 47 kW. De afmetingen van de eenheden blijven evenwel gelijk – hoogte 600 mm, afstand boven de kast 400 mm en lengte 2400 mm, zodat de installatie past voor 4 kasten van 600 mm of 3 kasten van 800 mm breed.

Aangezien het meest gevoelige punt de waterinstallatie boven de IT-technologie is, hebben de constructeurs de grootste nadruk op de veiligheid van het totale waterbeheer gelegd. Dit door middel van de materiaalkeuze, het gebruik van sensoren en regel-installaties die bijvoorbeeld overstroming voorkomen. Op deze wijze is de eenheid geheel veilig voor wat betreft alle gangbare situaties.

Het hele concept van de interne CoolTeg en CoolTop koelmachines, die willekeurig gecombineerd kunnen worden, wordt door Conteg verder aangevuld met de levering van externe compressoren en eigen chillers van de reeks AC-CHE en met een vermogen tot 1400 kW. De eerste projecten met Cooltop zijn inmiddels succesvol uitgevoerd.

Conecto, gecertificeerd Conteg installer, vertelt u graag meer over deze oplossing. Neemt u daarvoor contact met ons op.

NIEUWS_conteg1 (200 x 115)

SAMSUNGS OPLOSSING VOOR VIDEOWALLS

14-4-2017
Steeds vaker ontvangen wij de vraag voor het plaatsen van een videowall. Daarbij werken wij nauw samen met de experts van Samsung. Zij bieden de Advanced Color Management (ACM) Chipset. Deze verwerkt beelden en kleur op het hoogste prestatieniveau in de videowall display markt. De technologie maakt het mogelijk om schermen uitgebreid te kalibreren wat betekent dat Samsung videowall schermen meer accurate kleuren en een hogere lokale uniformiteit behouden dan vergelijkbare producten op de markt. Elke individueel videowall scherm wordt in de fabriek door een zorgvuldig kalibratie proces gehaald. Tijdens dit proces worden x- en y kleurcoördinaten en de helderheid van elk scherm gekalibreerd, wat tot een prachtige kleur leidt en bijna-perfecte lokale uniformiteit.

Het 8-stap Gammacurve grijswaarden correctieproces maximaliseert details van grijstinten en beelddiepte, zelfs in donkere afbeeldingen. Bovendien, door de fine-tuning RGB kleurbalans, leveren Samsung displays een sterke witbalans met een verschil tussen kleuren van minder dan 300 graden K.

Aan hand van deze fabrieks-tuning hoeven gebruikers geen extra kalibratie-apparatuur aan te schaffen. Het kan echter wel: voor de klanten die de kalibratie tot in de perfectie willen doorvoeren is hier software voor beschikbaar.

Omdat de schermen en achtergrondverlichting eenheden altijd zekere prestatieverschillen hebben, heeft elk scherm onvermijdelijk afwijkingen in lokale uniformiteit. Ter compensatie van deze verschillen, wordt elk scherm van de videowall in een 5x5 raster verdeeld en vervolgens wordt lokale helderheid gemeten en bijgesteld naar meer dan 90% nauwkeurigheid.

Videowalls worden veel toegepast op strategische plekken met als doel de aandacht trekken, van klanten, bezoekers en werknemers. Denk bijvoorbeeld aan de ontvangsthal van een bedrijf, of buiten op de gevel.

Graag denken wij met u mee over de toepassing van een videowall binnen uw bedrijf. Voor meer informatie, neem contact met ons.

NIEUWS_samsung videowall2 (200 x 68)

CONECTO NETWORKS: OOK UW PARTNER VOOR ACTIEVE APPARATUUR

25-3-2017
De netwerk-infrastructuur is van essentieel belang voor uw organisatie en vormt de basis van het dagelijkse werk. Voor een optimaal functionerende netwerk-infrastructuur is het ontwerp-, de keuze van de apparatuur- en de inrichting hierbij van groot belang. Onder de netwerk-infrastructuur verstaan wij de bekabeling, switches, routers, firewalls en de draadloze omgeving.

Conecto Networks voorziet u van gedegen advies aangaande de netwerk-infrastructuur en verzorgt indien gewenst de volledige installatie. Voor alle elementen van de netwerk-infrastructuur kunt u bij ons terecht, van bekabeling, tot switches en de draadloze omgeving.

Voor het ontwerp van de netwerk-infrastructuur is switching een belangrijk onderdeel. Ongeacht het doel van uw netwerk zijn er keuzes die gemaakt moeten worden. Keuzes als: Wel of geen redundantie? Wel of geen PoE? Het gebruik van vlans en routering.

Met de mogelijkheid van een SLA en tot 24x7 monitoring door onze engineers bewaken wij uw netwerk met de grootste zorg. Voor wijzigingen, aanpassingen en het onderhoud van uw netwerk infrastructuur heeft u één aanspreekpunt.

Verder bieden wij de mogelijkheid van proactieve ondersteuning. Hierbij bewaken wij actief uw volledige infrastructuur, informeren wij u over (mogelijke) problemen en handelen onze engineers direct. U heeft hiermee volledige ontzorging van uw netwerk.

Neemt u contact met ons op voor een adviesgesprek of meer informatie.

NIEUWS_av partner1 (200 x 149)

DE NIEUWSTE MULTIMODE GLASVEZEL IS OM5

07-12-2016 (oktober 2016 geratificeerd)
De niet aflatende vraag naar bandbreedte heeft u de nieuwe OM5 glasvezel opgeleverd. Is de OM5 wel een stap vooruit en vooral, hoe groot? Dit artikel is een introductie van de nieuwe OM5 glasvezel en geeft in hoofdlijnen antwoord op de vraag. ‘Wat is het en wat kan ik ermee?’

Hoe zijn we van 10Gbps naar 100Gbps gegaan?
De techniek om een hoge bandbreedte te krijgen is vrij simpel uit te leggen. In de kern gaat het om de bekende 10- en 25Gbps protocollen over 2 vezels OM4 te sturen. Doe dit vier of vijf keer parallel dan krijg je 40- en 100Gbps. Dit kan met een MTP connector die gebruik maakt van 12 of 24 vezels en zie, in één klik heb je de bandbreedte x10!

Hoe gaan we naar 1600Gbps?
De OM5 glasvezel maakt het mogelijk om Wavelength Multiplexing toe te passen. Met andere woorden, in één vezel worden tegelijk meerdere kleuren licht (golflengtes) verstuurd, met als resultaat 4x meer bandbreedte. Dus wat met de MTP op vezel niveau wordt bereikt, wordt nu met Multiplexing in één vezel toegepast. De MTP connector die waarschijnlijk 8-, en 16-voudig zal gaan worden, gecombineerd met de OM5 klikken we met 1600Gbps de toekomst in!

Is de OM5 met LC koppelvlak de MTP killer? Nee, omdat de OM5 niet is ontwikkeld om de MTP te vervangen, eerder om vezels te besparen. De OM5 is ontwikkeld door de aanhoudende vraag naar bandbreedte vooral in de grote LAN omgevingen en natuurlijk in de datacenters. In de datacenters vallen de nadelen van de MTP minder op of we gaan er beter mee om. De MTP heeft namelijk een hogere demping dan de LC connector waardoor het maken van een dempingsbudget in de link belangrijk is bij het ontwerp van de IT omgeving. Als de MTP 100% schoon is kan de verbinding worden gemaakt. Wordt dat ‘vergeten’ dan heeft het in meer of mindere mate een hogere demping. Bij het overschrijden van het dempingsbudget zal dit een haperende- of helemaal geen verbinding tot gevolg hebben.

Note: (bij veel fabrikanten en zelfs bij gecertificeerde installateurs heerst nog steeds de veronderstelling dat de MTP ‘Plug and Play’ is. In werkelijkheid is het ‘Clean, Plug and Play’).

Is de OM5 een echte sprong voorwaarts ten opzichte van de OM4? Ja, omdat OM5 met dezelfde koppelvlakken, MTP of LC, een 4x hogere bandbreedte heeft zonder extra migratiekosten. In grote LAN omgevingen zoals een kantooromgeving wordt meestal OM4 met LC toegepast met 10Gbps bandbreedte in de backbone. De vraag naar hogere bandbreedtes wordt meestal opgelost door meerdere uplinks naar de Edge Switches. Een MTP oplossing wordt hier meestal niet toegepast, gezien de hogere kosten van bekabeling en apparatuur.

Toekomst vaste investering? Die hebben we vaker gehoord.
Bij nieuwbouw of renovatie is de keuze voor OM5 met LC in de backbone niet aan ons. Uw organisatie, budget en andere factoren bepalen wat de beste keus zal zijn. De prijs van een OM5 glasvezel infrastructuur zal zeker hoger zijn dan de OM4, maar staat in geen verhouding tot de kosten van de tranceivers die Multiplexing mogelijk maken. Sterker nog, met OM5 heeft u nu de keus om op strategische plaatsen gebruik te maken van de beschikbare hogere bandbreedtes, terwijl uw huidige apparatuur probleemloos blijft functioneren. Juist dat maakt de OM5 keuze erg aantrekkelijk. Hoe universeel wilt u de bekabelingsinfrastructuur hebben?

Wij houden u op de hoogte wanneer de OM5 glasvezel te leveren is. Staat u nu voor strategische keuzes en wilt u advies over toekomstbestendigheid, glasvezel technieken en budgetten (TCO)? Neem dan contact met ons op.

Bronnen: Onze jarenlange ervaring met glasvezeltechnieken in Datacenters en Computerruimte, Forehand en Rexcom.

OM5.PNG (200 x 193)
1 2 3 4 5 6 7