Projecten

PPS Bezuidenhoutseweg 30 te Den Haag

B30 is dé denktank van de overheid. Een plek waar medewerkers van de planbureaus en de Autoriteit Persoonsgegevens kennis uitwisselen, ideeën ontwikkelen en toonaangevend beleids-wetenschappelijk onderzoek doen. Een werkomgeving met 450 werkplekken en een publiek gebied voor kritische geesten die met een onafhankelijke blik naar de overheid, de economie, de samenleving en de leefomgeving kijken.

De renovatie en herinrichting van het monumentale gebouw uit 1917 betreft een publiek-private samenwerking (PPS), aanbesteed door het Rijksvastgoedbedrijf. De opdracht voor de renovatie en exploitatie van het pand werd in maart 2014 gegund aan Facilicom (PPS B30). Met dit bedrijf sloot het Rijkvastgoedbedrijf het DBFMO-contract met een looptijd van 30 jaar. Het gerenoveerde gebouw is op 29 september j.l. in gebruik genomen.

In opdracht van Breijer Projecten B.V. (Facilicom) heeft Conecto Networks de data-installatie alsmede de actieve apparatuur voor B30 mogen leveren, installeren en in bedrijfstellen.

Er zijn er in totaal 3250 aansluitingen Cat 6A U/FTP aangebracht. Meer dan 180.000 meter bekabeling is aangebracht en 6500 STP RJ-45 jacks van het fabricaat Dätwyler. Daarbij zijn 2200 patchkabels van diverse lengtes gemonteerd. Er is gezorgd voor de levering en installatie van 40 netwerkkasten en 80 intelligente PDU’s voor de diverse computerruimtes en er zijn diverse inter-connecties aangebracht. Dit betreffen zowel koper- als glasvezelverbindingen tussen- en in de diverse computerruimtes.

Tenslotte is ook de actieve apparatuur ten behoeve van het Facilicom netwerk door Conecto Networks geleverd en geconfigureerd. Hierbij is gebruikgemaakt van Juniper EX‐3300 switches en EX‐4600 Juniper switches. Facilicom’s switched netwerk wordt gebruikt voor facilitaire diensten en security.

De PPS Bezuidenhoutseweg 30 te Den Haag is een zeer compleet en succesvol werk geweest waar Conecto Networks met trots op terug kijkt!

Hieronder ziet u hoe het gebouw er nu uitziet!

PRO_B30_CN.JPG

Gemeente Voorst

De gemeente Voorst (ca. 24.000 inwoners) bestaat uit twaalf kernen: Bussloo, De Vecht, Klarenbeek, Nijbroek, Posterenk, Steenenkamer, Terwolde, Teuge, Twello, Voorst, Wilp en Wilp-Achterhoek. Het gemeentehuis is gevestigd aan de H.W. Iordensweg in Twello.

De vraag van de gemeente Voorst aan Conecto Networks betrof een volledig dekkend 2,4 GHz en 5 GHz WiFi netwerk voor het gemeentehuis. Conecto Networks heeft Cloudcarrier betrokken bij de uitvoering van dit werk, voor configuratie en levering van de actieve apparatuur. Conecto Networks is hoofdaannemer, verzorgt de bekabeling en installeert de actieve apparatuur.

De aanleiding voor de vraag van de gemeente zijn dekkingsproblemen in het gemeentehuis. De gemeente vernam van haar werknemers dat het huidige 2,4 GHz WiFi netwerk in sommige ruimtes onvoldoende dekking bood. Tijdens de site survey bleek waarom. Naast storingen uit de omgeving, biedt het gemeentehuis zelf de nodige uitdagingen voor een correct functionerend 2,4 GHz netwerk. Zo zijn bijvoorbeeld vrijwel alle ramen aan de binnenzijde voorzien van draadglas, hetgeen een enorm dempende werking heeft op het WiFi signaal. Ook zijn er PIR’s (bewegingsdetectoren) aanwezig die uitzenden op de 2,4 GHz band.

De oplossing: enerzijds het elimineren van stoorzenders op 2.4 GHz, anderzijds zoveel mogelijk gebruik maken van de 5 GHz band. Er is gekozen voor een 46 Access Points tellend Aerohive netwerk om de gemeente te voorzien in haar wensen. Bewegingsmelders die uitzenden op de 2,4 GHz band zijn vervangen door neutrale alternatieven. Wat resulteert is een toekomst gericht WiFi netwerk dat volledig dekking biedt, naar wens van de gemeente.

voorst

Scholengemeenschap GPO-WN

Gereformeerd Primair Onderwijs West- Nederland (GPO-WN) is een onderwijs organisatie die gereformeerd primair onderwijs verzorgt in het Westen van ons land. GPO-WN bestuurt 25 scholen met ruim 3500 leerlingen en meer dan 600 personeelsleden.

GPO-WN investeert in de toekomst. Zowel in haar leerlingen als in de manier van lesgeven. WiFi is daar vandaag de dag een belangrijk onderdeel van. Het aantal ‘slimme’ apparaten op scholen stijgt enorm, bijvoorbeeld de hoeveelheid smartboards en tablets. Veel devices worden gevoed door WiFi waardoor een dekkend netwerk over alle scholen een vereiste is. Dit maakt het mogelijk dat leerlingen, docenten en gasten sneller dan ooit kunnen werken en communiceren. In opdracht van GPO-WN is in 5 weken een WiFi netwerk verzorgt voor 25 basisscholen door heel West-Nederland.

Een belangrijk uitgangspunt in het project was dat het WiFi netwerk volledig dekkend werd aangebracht. Dit betekende onder andere een grondige aanpak met een meting vooraf, een nauwkeurige inventarisatie van behoeften en toekomstige groei constant in het achterhoofd. Geen half werk dus. Dit is ook de werkwijze van zowel Cloudcarrier als Conecto Networks. Nauwgezette inspecties op de exacte posities van Access Points bijvoorbeeld aan het eind van het project hebben de kwaliteit van het netwerk gewaarborgd. Week een access point maar minimaal af van de geprognotiseerde plaatsing, dan werd deze al verhangen.

Uitdagend was ook het logistieke plaatje. De scholen van GPO-WN zijn van Den Helder tot en met Middelburg gesitueerd. Aangezien er door meerdere teams aan meerdere scholen tegelijk werd gewerkt en alles in een beperkt tijdsbestek gereed diende te zijn moest de allocatie van middelen en mensen optimaal afgestemd zijn. Ook de constante communicatie tussen de diverse partijen was van groot belang om het project te doen slagen.

Cloudcarrier en Conecto zijn trots dat ze hebben kunnen bijdragen om GPO-WN te helpen om vernieuwend onderwijs te realiseren.

Richard Joosse, namens werkgroep ICT GPO-WN: “Door de samenwerking met Cloudcarrier en Conecto is het WiFi project van GPO-WN soepel en vlot verlopen. Beide partijen hebben de beloofde kwaliteit geleverd, met de belangen van onze organisatie voor ogen”.

2016 APR GPO

oVVice te Rotterdam

De wereld om ons heen is in een hoog tempo veranderd. Door technologische ontwikkelingen zijn tijd en plaats rekbare begrippen geworden. Wij zoeken naar manieren om slimmer, efficiënter en effectiever te werken. Vanuit die visie is oVVice ontstaan. In de ‘nieuwe’ wereld draait het om een persoonlijke benadering.

oVVice is een fijne en inspirerende plek waar mensen met plezier werken en elkaar ontmoeten. Een dynamische omgeving waarbij sociale interactie de basis is. oVVice biedt organisaties een werkplek die één op één aansluit op hun fysieke ruimtebehoefte. Met een kantoorbutler, want het ontzorgen van klanten middels het leveren van totaaloplossingen zit in oVVice’s genen en komt overal in terug.

Voor de nieuwe vestiging van oVVice in Rotterdam is Conecto Networks benaderd om onder andere een WIFI netwerk te verzorgen, alsmede de benodigde switching, routing en internetverbinding voor het kantoorpand. Ook het beheer van het WIFI netwerk wordt door Conecto Networks verzorgd met onder andere de firewall en VPN. oVVice heeft hier geen omkijken meer naar, dankzij onze opzet van het Serviced WLAN concept.

Tenslotte zijn vergaderzalen van oVVice Rotterdam door Conecto Networks ingericht met moderne audio- en presentatiesystemen. Denk hierbij aan meerdere flatscreens, Clickshare presentatiesystemen, beamers en Sonos Play audio.

De veelzijdigheid van dit project maakt het een enorm interessante uitdaging. En aan de hand van het Serviced WLAN concept kunnen wij onderscheidend zijn. Bent u geïnteresseerd in dit concept of wilt u meer over dit project weten? Neem dan gerust contact met ons op!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10